Fiskeplatsen.se

 

Hem |Blogg |  Forum  | Filmer | Bilder | Länkar | Tips o Tricks | Fiskeplatser | Båt  

Svårflörtad dansk regnbåge


Jylland 2007-07-06
Författare: Ante

Semester i Danmark och vädret inte badvänligt. Vad gör man???

Vi packade in oss i bilen och åkte några mil till en s.k. familjepark. Parken var något slags budgetvariant av Skara Sommarland och utbudet på aktiviteter var närmast katastrof. Det avspeglade sig också på besökarantalet, trängsel var obefintlig. Ett plus var dock att det fanns ett antal små dammar i parken där man planterat in Regnbågsforell. Spö fanns och hyra för en 20-lapp och bete såldes i den lilla kiosken. Valet stod mellan små spinnare eller meta med PowerBait. Det blev PowerBait. Själv har jag aldrig testat denna smet, men av reklamen att döma skall man ju fånga fisk i massor.

Provade att meta nån timme i ett par dammar utan resultat. Lite blasé tänkte jag: "jaja, ett par foreller har de väl planterat ut och Tysken har väl redan dragit upp de stackare som fanns".

Knallade sedan vidare och hittade en damm med aktivitet utan dess like. Fisk vakade och gjorde enorma lufthopp. "Det här kommer att bli en lätt match" tänkte jag. Det visade sig inte bli så lätt iallafall. Trots exakt presentation av betet framför nosen på fisken ville de inte hugga. Provade att kasta ut små kulor av PowerBait, inte det heller dög. Fisken hade nog PowerBait upp i halsen efter att alla turister varit där och fiskat.

Nä, dags för egen proviantering. Vi sökte upp grillbaren som fanns på området och beställde varsin kebab-tallrik. In kommer pommesfrites-lass med några små ynkliga överstekta kebabbitar utströdda på toppen av pommes friten. Ibland gäller det att inte vara kräsen, tänkte jag.

Tillbaka till fisket. Nu jää... ska han tas. Efter att ha lirkat ett tag kände jag att nya grepp måste tas. Plockade fram lite Pommes som Nettan sparat till ungarna och satte på kroken. Sedär... Det där var nåt nytt som regnbågen inte sett förut. Tre-fyra hugg som inte krokade ordentligt, men vad gjorde det. Nu visste att jag att det fanns liv. Joakim tjatade att få testa några kast och givetvis fick han det (motvilligt). Under tiden han fiskar hittar jag en foliebit på marken. Fick en idé i huvet... Spinnare, tänkte jag. Rev av en bit av folien och ropade till mig Joakim. Tryckte igenom kroken genom folien i ena änden och drog igenom hela kroken förbi öglan. - Så, testa nu. Joakim kastade ut och folien började snurra när han vevade in. Såg att en forell gick till attack och högg. Joakim skrek till, fisken släppte och Jocke slutade veva. "Fortsätt veva" skrek jag. Då vände fisken tillbaka och högg igen. Ett motryck och forellen satt. Efter en liten fajt fick vi iland skönheten på drygt ett kilo.

Ett kul minne, faktiskt. Kolla "spinnaren" på bilden nedan.

Höjdhopp... En riktig godbit En riktig godbit Ännu ett hopp
Ytgående Plask överallt Plask överallt Plask överallt Hemmagjord spinnare

fiskeplatsen.se  2006