Fiskeplatsen.se

 

Hem |Blogg |  Forum  | Filmer | Bilder | Länkar | Tips o Tricks | Fiskeplatser | Båt  

Årliga fiskeveckan i Rörvik 2006


I slutet på maj drog vi ut på nya fiskeäventyr i Rörvik i Norge. Ännu en vecka med "hårt slit" skulle genomföras. Jörgen, Gunnar, David, Tomas, Stig och Anders hette de abstinensstinna grabbarna det här året.
Som vanligt hyr vi in oss på Saeternes Fiskecamping. Bra service och gott omhändertagande gör att man kommer tillbaka. Sjätte eller sjunde (jag har tappat räkningen) året vi är där.

De senaste två åren har gett oss bra erfarenheter vad gäller lyrtorsk. Hotspot "Skinnet" och fiskeväskan laddad med gröna Storm-jigg i massor bäddade för succé.

Anders hade laddat upp med ytterligare ett hemligt vapen, djupparavan. En liten tingest av plast att sätta en meter framför jiggen och betet stryker botten under hela invevningen. Fångade den största lyrtorsken vi alla nånsin sett, vikt ca 10 kg. Kampen började som ett förmodat bottennapp. Efter att ha slackat linan för att rädda jiggen, så började rullen vina av utrusande Fireline. Kul kamp blev det. Lyrtorsken kallas ju ibland för havslax vilket tyder på stridslystnad.
David lyckades ta hem årets ViktMästar-pris. Iochmed det får han ett automatiskt medlemskap i ViktVäktarna ;oP

Vi lokaliserade ett större stationärt sejstim med kilossejar. Under och runt stimmet lyckades vi kroka flera "jättar". Resultatet syns upplagt på bordet på ett par av bilderna. Davids rekord blev en Gråsej på 14,5 kg (kontrollvägd av Einar). David fiskade hem betet med hög hastighet och Sejen gjorde sin attack bara ett par meter under båten. David var lyrisk.
Anders med 2 lyrtorsk. Den större över 6 kg. Fångade på haspel Einar Saeternes gör rent efter oss Einar David och personligt sejrekord på 14,5kg David och Goliat
Tomas sätter kniven i en bredkäftad torsk Tomas väger den i handen och säger att det var en av de mindre han fått Tomas visar en bredsida Anders och personligt rekord för sej 10,5kg Två sejar 9,5 och 10,5 kg
Grabbarna gör det de är bäst på: JÄMFÖR!!! "Min é större än din" Censurerad bild!! Vi har lagt fiskarna bakom varann så att norska Fiskeridepartementet inte skall kunna räkna hur mycket det ligger på bordet. Ingen under 6 kg. Anders försöker skaffa sig materiella fördelar inför nästa dags fiske.

fiskeplatsen.se © 2006