Fiskeplatsen.se

 

Hem |Blogg |  Forum  | Filmer | Bilder | Länkar | Tips o Tricks | Fiskeplatser | Båt  

Den sista färden - Rörvik 2007


Nytt år, ny resa, samma ställe. Saeternes Fiskecamping får ännu en gång chansen att härbärgera oss. Einar får låta traktorn jobba för att få båten i sjön. Positivt i år var att man byggt till vår favoritstuga med toalett, dusch, diskho och varmvatten.

I år hade vi en ny "elev" med oss på resan. Bob, "Bobban", "Swedish Bob" eller "Mr Bob", ja namnen var många på den här killen. Vi såg fram emot att få visa denne rookie hur ett spö skall svingas och hur bjässarna skall tas. Nu vet vi ju alla att s.k. "Nybörjartur" har en alldeles utmärkt förmåga att infinna sig när "experterna" börjar bli kaxiga. Swedish Bob svingade upp sejar, torskar o blekor på löpande band, lika glad och förvånad varje gång. Lika förvånade och kanske inte lika glada var vi "experter" som såg rekorden ryka, ett efter ett. Tredje dagen toppade Bob och Gunnar med varsin 12 kg sej. Vi andra kom sedan på att vi kunde skylla på att vinden var för stark för att kunna fortsätta fiska. Vi ville få stopp på förnedringen.

Båten åkte upp ur sjön 2 dar tidigare än beräknat, dels beroende på vind, dyrare boende och minskad fiskkvot. Det återstår att se om Norge fortsätter locka. Joförresten... det var ju ett jäkla tjat om Hälleflundra. Eftersom ingen har lyckats ännu så lär vi väl fortsätta åka till Norge tills vi lyckats.

Jo, vi slog alla ett nytt rekord den här gången. Vi åkte in till Rörvik på onsdag kväll (dan innan 17 maj). På en sträcka av 3 mil såg vi inte mindre än 28 rådjur, 39 älgar och en räv. Minst en av oss i bilen var nykter.


Bobban Bobbans doublé David rensar friskt, kör All In. Önskar det fanns högtryckstvätt David och Goliat, flåt Guddard
Gunnar fajtas med ??? kan de va hällef... Fajten fortsätter. Nu jäää.... ska han upp. Bobban o Gunnar med 12 kg's 24 kg, ja fiskarna alltså... Två sejar
File Swedish Bob drömmer om sejjer =)) Men vart f..n är dom???. Testar lite flygfisk istället... Mister Mäster Kocken skaffar ingredienser till dagens fiskgryta.

fiskeplatsen.se © 2006